NOBLE GUARDIANS

Canaan dogs

Lite om oss

Vi bor i Trelleborg som ligger så långt söderut man kan komma i Sverige..

...

 

Vem är då Vi?

Jag (Kirsten) är den där hundtokiga tjejen som tillbringade eftermiddagarna efter skolan med att gå ut med kvarterets alla hundar för att jag aldrig fick ha en egen, åtminstone inte så länge jag bodde hemma...
Väl utflyttad ur barndomshemmet tog det inte många månader förrän den första hunden flyttade in, en Dobermann. Det fortsatte med Dobermann under 15 år innan den första Canaan Dogen flyttade in i vår flock och under ytterligare 5 år levde vi med dessa två raser under samma tak för att sedan "fasa ut" Dobermannen och enbart ha Canaan Dog i huset.

Jag är SBK-utbildad Allmänlydnads-, Flyball och Certifierad Rallylydnadsinstruktör, har under många år engagerat mig djupt i lokala Brukshundklubben där jag tillbringat oändliga timmar i olika sektorer, kommittéer och styrelsearbete samt haft Valp-, Allmänlydnads- och Rallylydnadskurser under flertalet år.
Jag har länge varit engagerad i rasklubben URCANIS, där jag bland annat suttit i styrelsen, numera hanterar jag hemsidan/FB-sidan för klubben.

Patrick är uppvuxen med hund springandes runtom benen och hade väl bestämt sig för att tillbringa ett långt Golden Retriever liv när vi träffades och han blev "påtvingad" ett liv med en Dobermann istället.
Han har även han ett långt antal år bakom sig med idéellt föreningsarbete, många av dem har tillbringats i Svenska Sjöräddningssällskapet, några av dem på lokala Brukshundklubben och numera i en av de lokala pistolskytteklubbarna.

I familjen finns även Rebecca, vår dotter som är uppvuxen i valplådan och som varit tvingad att följa med på tävlingar, utställningar och hundklubbar långt innan benen bar henne.